Tuesday, May 31, 2011

Mari ber'terapi' di malam hari

Malam tadi, setelah agak sekian lama ibu xjalankan fisioterapi sendiri di rumah untuk aisya, hanya mengharapkan terapi di hospital.Tapi sayangnya aisya dah pun didiscaj dari fisioterapi hospital.Therapist srh latih sendiri kat umh.Malam tadi kami melakukannya kembali.Kebetulan ibu betul2 free dan kami menghabiskan masa dengan melakukan beberapa aktiviti ringan yang menyeronokkan.So far, ibu lihat aisya betul2 enjoy.Terkekeh2 dia gelak malah bila ibu dah berhenti pun dia tarik tangan ibu tunjuk kat bola suruh buat lagi sekali.Hihihi...igt lagi masa mula2 buat fisioterapi kat hospital dulu.Setiap kali letak jer badan dia atas bola besar tu, confirm dia menangis.Tapi laa nih dia dah suka pulak.Sampaikan malam tadi dia betul2 lena akibat kepenatan - gelak banyak sangat!
See the pic ya ;P
                   mula2 aisya sibuk nak naik basikal kakak aireen
                tengoklah tu.eksyen btl!padahal kaki xsampai pun.
                Muka serius nak kayuh basikal
                Last2 terpaksa naik kete sendiri sbb kakak nk amik basikal dia
               Sekali datang bergolek 2 biji bola besar
                     Ok..kita mulakan terapi yer dik
                Ni muka gelak ke nangis ketakutan nih?
                 Kejap terlentang kejap terlangkup...pening kepala aisyalah ibu
           Duduk atas bola sambil ibu pegang antara tulang pinggul & pinggang.
           Sangat elok utk menguatkan tulang pinggang cam kes aisya nih.
                Huhuhuhu....tertidur dalam kepenatan.Tapi saya enjoy k ;P

Menurut therapist, aktiviti seperti ini sangat baik utk menguatkan otot/ tulang pinggul & pinggangnya.Kan aisya masih xberapa nak pandai balance badan dia lg.So, ibu perlu praktis lagi kat umah.

4 comments:

PoohGumux said...

gdluck aisya

umi aiz said...

have fun nye....waaaa aisya da bli ball besar tu la..umi sha tgu gaji ni baru nak g beli tuk aiz.lame da die mintakk...gud luck dear...

mama akid said...

aisya semakin bersemangat...

insan kerdil said...

tiap apa tentang mu....adalah bahagia...

betapa kasih dan sayang itu sentiasa ada untuk mu dan daripada mu....duhai permata hati....

biar apa pun getir...perit..tetap kan temui sinar....bila menyedari...ianya adalah ujian daripada Penentu..Pemilik...yang Maha Esa...Maha Mengetahui...Maha Mengasihani...

Dia yang tidak akan sesekali menzalimi....dan Dia juga tidak akan sesekali memungkiri janji...

semoga sentiasa di dalam perlindungan dan rahmat...daripada Ilahi...

ketentuan Allah adalah rahsia Allah...

wallahu'alam...