Thursday, July 28, 2011

Rombongan kakak ke Melaka

Tadi ibu masuk lewat ke office sebab nak menghantar anak dara ibu mengikuti rombongan sekolahnya ke Melaka.Ibu tunggu kat sekolah sehinggalah bas kakak hilang dari pandangan ibu.Hihihi...macam2 perasaan ada nak lepaskan dia ikut rombongan tuh.Risau, takut tapi ada jugak excited bila tengok muka excited dia (hahaha...ke ibu yang terlebih excited)Ye laa..1st time nak lepaskan anak yang baru umur 4 tahun g berjalan tanpa ibu dan babah @ keluarga rapat.Dalam surat, tempat utama lawatan adalah Zoo Melaka, Kolam Air Panas di Pedas dan sekitar Melaka.Ok ker dia nanti, kang tersesat ntah kemana budak kecik tuh, duk diam tak nanti...macam2 lah pikir.Tapi akhirnya ibu benarkan jugak bila babah kata xde apalah.Kan cikgu2nya ada.Kakak aireen pun bukan main seronok lagi.Dalam 2 hari sebelum nak g ni punyalah dia semangat nak g sekolah.Dah xmenangis bila kejut pagi2 suruh mandi.Dah xbagi alasan 'sakit perut/batuk2' sebab xnak g sekolah.Petang semalam, dia dah sibuk suruh ibu siapkan baju2 salinan dia, baju mandi dia, botol air dia, bedak, sikat dll (air dah siap bancuh malam tadi tau letak kat beg.hahaha) Anak ibu nih..agaknya sebab dah lama kami xbawak dia berjalan tempat-tempat camtu.Biasa g taman2 yang dekat umah jer.Ataupun happy sebab ada ramai kawan yang akan pergi sekali.Meh kita tengok ragam kakak sebelum dia bertolak tadi ;)
 Dengar taklimat dari cikgu dulu
 Anak-anak yang xsabar nak berjalan
 Nampak tak kakak aireen?
 Kakak ngan kawan2 beratur nak naik bas
 Heh..dah putus barisan?Ibu suruh senyum pandang kamera.
Kakak aireen dalam bas.Ibu mintak tolong kakak fiqa (budak 6 tahun) tengok2kan aireen

Apalah yang kakak buat sekarang?Mesti tengah syok duk tengok binatang2 kat Zoo Melaka tuh.Semoga perjalanan anak ibu ni dilindungi dan selamat pergi dan balik.

3 comments:

zura_habib said...

wah kakak gi lawatan...best2..
mesti nnt blk mcm2 dia nk citer :-)

mama akid said...

wahh nnt kakak bwk present untk ibu...

umi aiz said...

wahh bestnye...balik tu die cte ape?