Friday, August 5, 2011

~ Terkejut beruk mak tadi~huhuhu...

Dah hampir 2 minggu ibu bermasalah dengan handset.Handset ibu rosak.Dah ar sekarang busy sangat dengan urusan pejabat.So, mmg payah lebih-lebih lagi kalau emergency.Huh...cakap bab emergency...Ibu baru jer lepas terkejut besar(kata budak2 zaman sekarang, terkejut beruk)...serius jantung masih lagi berdegup.Nasib baik terasa nak bukak fb.Bukak-bukak jer nampak message dari zura.'Ayu, online..urgent' Pergh..nampak perkataan urgent pun dah buat hati xtenteram.Terus ibu online tanya zura 'kenapa?'.Rupa-rupanya dari tengahari tadi cik til try call ibu nak bagitahu kakak aireen demam panas.Tak dapat call ayu, dia teringat zura (actually zura pernah beberapa kali datang rumah dan ayu pernah message zura guna handset cil til) Nasib baik..syukur sesangat.Kalau tak sampai baliklah ibu xtau apa-apa berlaku terutamanya kes emergency camni.Ibu lak silap, xpernah bagi cik til no.pejabat ibu sebab ibu jarang berurusan peribadi guna telefon pejabat.Lepas dapat tau dari zura, terus ibu call cik til.Kata cik til banyak kali dia call ibu sebab takut badan aireen dah panas sangat.Pastu aireen tidur terkejut-terkejut + menggigil (kata aireen dia sejuk).Cik til lak takut nak bagi ubat sebab xtau yg mana satu, dia hanya basahkan kepala dan badan aireen ngan tuala basah jer. ( padahal ibu dah pesan sebelum ibu g kerja suruh bagi aireen ubat demam.Sahur tadi ibu dah bagi).Last-last aireen tunjuk mana satu botol ubat demam yang ibu bagi sahur tadi.Huhuhu...so far, masa ibu call tadi kata cik til suhu badan aireen dah kurang.Lega ibu dengar.Kata cil til lagi, aireen nampak dah ok cuma xnak makan dan menyusu (hihihi, 4 tahun ++ masih menyusu botol lg tau).Bila berdiri nak main ngan adik, dia cakap dia pening.Petang ni nampaknya ibu kena g klinik bawak kakak.Malam nanti kami akan balik kampung di Johor.Semoga kakak xakan apa-apa.Risau sangat kalau anak xsihat.


To zura, thank's a lot yeh.Kalau zura tak bagitahu tadi agaknya sampai petanglah baru ayu tahu berita nih.

5 comments:

zura_habib said...

sama2..itulah gunanya kawan kan...

nnt carik je henpong murah ganti yg rosak tu..senang lau ada pape

Kak Aya said...

takde hp pd masa skrg ni mcm duduk dlm gua, terputus semua hubungan

Kerikil Kehidupan said...

moga kakak cepat sembuh

Mawar said...

ayu,
moga kakak aireen cpt ok ya, selamat blk kg ya. alahai, jauhnya kampungku....

Min said...

semoga aireen cepat sembuh ayue... rindu dengan aisya... take care dik!