Tuesday, March 29, 2011

Alhamdulillah, tertunai sudah niat di hati

Alhamdulillah...26/3/10-Sabtu petang tertunai sudai niat di hati untuk mengadakan sebuah majlis kecil menyambut ulangtahun kelahiran aisya.Itu antara niat saya ketika kami dibenarkan keluar NICU dulu.Saya pernah berniat dalam hati 'sekiranya aisya melepasi tahap 'tempoh kritikal' 2 tahun pertama usianya sepertimana yang pernah diberitahu oleh pakar dan sekiranya aisya berupaya melangkah dalam masa 2 tahun...saya akan mengadakan sebuah kenduri doa selamat/kesyukuran, menghantar makanan/pulut kuning kerumah jiran-jiran, memberi sumbangan berupa yassin/sejadah/telekung ke surau-surau berhampiran dan membawanya bercuti.Itu niat saya!Alhamdulillah, beberapa niat saya telah pun tertunai kecuali untuk membawanya bercuti.Insyaallah, ada masa, ada rezeki...kita pergi ye sayang.

Enjoy d'pic ;P

Terima kasih pada yang sudi hadir memeriahkan majlis ringkas ini.Terima kasih juga atas hadiah-hadiah yang dikirimkan.Bahagia sekali melihat kegembiraan pada wajah anak-anak kecil ini.
Kakak aireen, adik aisya ibu sayang kamu sampai mati!

16 comments:

mun said...

happy je tgk aisya sihat......hehehe
syukur alhamdulillah....

zura_habib said...

aisya nmpk berisi sket...byknya hadiah dia...best2...

insan kerdil said...

perjalanan kehidupan....biar pun bisa 'dikira' ....pada tiap detik yang terkumpul....namun untuk 'menilai'....tiap 'rasa' yang 'dirasai' itu.....hanya bisa pabila....tiap nikmat yang dikurniakan-Nya....disyukuri.....lebih2 lagi pabila Dia melimpahkan rahmat-Nya....pada tiap hati yang teruji dan diuji itu.....suatu ketenangan......

semoga dipermudahkan segala urusan dunia akhirat.....buat tiap hati yang teruji dan diuji.....dalam menuju redha Ilahi....

ketentuan Allah adalah rahsia Allah....

wallahu'alam...

Yana@Noni said...

Seronoknyer Aisya dpt byk hadiah tu....hehehe

nuyin2u said...

wah bestnya..acik nak hadiah sikit blh? hehe...happy belated birthday aisya..

Rizziela said...

comelnya dia.....birthday gurl

Mama Q said...

cumelnye aisya..tang mata tu yg mahal...kakak aireen pun bukan main lg bergaya...syukur aisya melepasi segala rintangan...moga bertambah2 sihat hendaknyer

ummuharithasif said...

wow,byknya hadiah..sure aisya & kakak aireen happy sgt..aisya dh boleh jalan?..alhamdulillah

ieda said...

eh...dah expert berjalan yer?
ayu...akak tak pos lg FM tu.sibuk sikit.nak cari additional stuff utk the girls.lambat sikit yer.sorry.

umi aiz said...

wahh byk nye aisya dpt hadiah.. muke ade senyum...hadiah dr umi otw okey..

MaMaNuRiN said...

happy birthday aisya muah muahhhh moga kuat dan tabah macam ibu,sihat selalu yer..ehhh byknya hadiah dia..

Mama2Q said...

cumelnya aisya...kakaknya pun ...hope aisya sihat jer lepas ni, takde sakit2 lagi...amin...

Mawar said...

kak ayu,

syukur alhamdulillah, budak kecik ALLAH sayang

hepinya tgok gambar2 2org putri ni braksi ye, kalau la kami ada kat situ aritu...

suami sy ckp "bgtau dgn ibu aisya tu yg kita mtk add rmh dia, nanti kita singgah time p alamanda bila2 nanti"

harap kak ayu dpt email sy ye

mawar_murniy@yahoo.com.my

sekadar utk mengeratkan ukhuwwah yg tlh sedia trjalin

Syurga Cinta Kita said...

happy birthday aisya! comey sungguh kamu ye.... dah penah nampak aisya, aireen kat alamanda..

Syurga Cinta Kita said...

happy birthday aisya! comey sungguh kamu ye.... dah penah nampak aisya, aireen kat alamanda..

Ummi Alisya said...

manyaknye hadiah dia dapat! penuh warna-warni.. bagus utk mata aisya...

nanti jumpa ummi, ummi bagi hadiah beday aisya ye...