Thursday, March 24, 2011

Kata-kata yang keluar dari mulut seorang budak berumur 4 tahun!

Hahahaha..lawak ada, terkejut pun ada. sedey pun iyer gak.Tak sangka kakak boleh bercakap camtuh.Ke tu maknanya dia dah besar?Bukan lagi anak kecil yang boleh ibu pujuk dengan kata-kata, pelukan, ciuman dan usapan macam selalu? Dah pandai meminta sesuatu yang agak 'besar'.Kalau kakak minta ngan ibu nak patung barbie ker, nak puzzle ker, nak toys ker..petang ni gak ibu leh bawak kakak g cari tapi.....
Huhuhu.Anak ibu sorang nih, memang bijak.

Ni antara perbualan 'permintaan' kakak.Time ni kami tengah duk seronok bergurau ngan adik.Main baling-baling bola...buat mimik muka..geletek-geletek..manakala seisi rumah yang lain (cik til & pak Uteh) duk asyik tengok Kejora dan Bintang (citer Indon petang-petang).

Kakak : Ibu, kakak nak baby baru.Kakak nak baby boy-'adik abang' (xtahu naper dia panggil adik abang).Ibu buatlah untuk kakak yer.
Ibu : ????? Tercengang jap.Nak tergelak pun ada.(tapi dalam hati jelah.kang kecik pulak hati dia).Kan kita dah ada adik nih.(sambil angkat dan gomol2 aisya lagi)
Kakak : Sambil pegang muka ibu -Tak..kakak nak baby laki, 'adik abang' macam Raief tuh.Aisya girl macam kakak.Aisya xleh cakap.
Ibu : Nanti aisya boleh cakap.Kakak kenalah banyak-banyak cakap ngan dia.Kita tunggu aisya besar sikit yer.Nanti aisya dah xsakit-sakit lagi baru ibu bagi baby boy pulak.Boleh??Kakak sayang aisya kan?
Kakak : Ok.Sayang!sambil kepala terangguk-angguk dan tarik aisya untuk dicium. :)

Pak Uteh lalu depan kami sambil berkata perlahan 'Kesian Aisya'.Huhuhu...Syahdu betul rasa.Nak meleleh airmata saat tuh.

Moga berkekalan kasih sayang ini selamanya.

4 comments:

Mama Q said...

ehem ehem...so ibu..camner? hehehehehe...kakak sebaya ngan Sofea tp Sofea masih lom pandai ckp...seronok baca perbualan kakak ngan ibu...hmmm ...aisya..cpt besar & cepat pandai yg sayang..kakakmu pandai demand. kakak..tgu la nnt aisya dh boleh ckp takut kakak x terlayan jek...

umi aiz said...

kakak nak adik boy pulak ye.. tunggu aisya sihat lah kan kakak, boleh jage adik boy same2..

hye aisya sayang..

zura_habib said...

ha nak adik boy ye? ibu,thn dpn jom proses sama2 hihi

Yasmin Nabilah.. said...

apa lagi yu..bleh la join jiey skali.hehe..

hurm..bila kakak ckp mcm tu kat aisya..rasa kesian pulak. yelah agaknya dia nk sgt berborak ngn adiknya..huhu