Wednesday, January 19, 2011

Bila si kecik dah pandai meniru si besar

Kejadian berlaku sewaktu kami sedang menikmati makan malam, malam tadi.Seperti biasa semasa kami makan aisya akan dibiarkan bermain (kerana aisya terlebih dahulu disuap makan oleh ibu sebelum kami semua makan-kes xde high chair nak bagi dia makan sama-sama).Siap jer cik til makan, cik til nak ke dapur(time tu ibu tgh syok lagi menikmati makanan) cik til datang balik kat ibu dan bagitahu suruh tengok apa aisya buat.Nak tahu apa aisya buat???Lihatlah sendiri gambar-gambar curi yang ibu snap nih :P

Ambil buku mewarna kakak dan mulakan menconteng.
Tergambar kesungguhan di situ.Sampai tertonggeng2.

Dah penat duduk, meniarap pulak :P (sila lihat tangan
kecil yang memegang pencil colour tuh, comel kan?)
Semoga jadi anak yang bijak.Sejuk perut ibu mengandungkanmu sayang.

Wahhh..nampak cam budak dah besar lak si kenit ibu nih(nak g school ke aisya?) Comel sangat tengok gelagat dia tuh.Sejuk rasa hati ini.Teruja giler ibu time nih.Huhuhu...
Mungkin selama ni dia tengok kakak dia buat camtuh sebab tu dia ikut.Tak lama pun dia camtuh...bila dia sedar segala perbuatan dia menjadi perhatian, intipan dan rakaman ibu, mulalah dia xnak mewarna dah.Selepas tuh dia duk sibuk nak kacau kakak aireen belajar pulak.Bila ibu ajak aisya main cantum-cantum puzzle dan masukkan gegelang dalam tiang, dia mainlah sekejap pastu nak kejar bola pulak.Ikutkan jelah..
Meh ibu bagi auntie2 semua saksikan gelagat budak kenit nih...dan kakak aireen yang sekarang ni rajin sangat nak belajar.

 

 
 

 
    


"Semoga anak-anak ibu menjadi anak yang bijak, berguna pada bangsa, agama dan negara serta berjaya dunia akhirat."
Aminnn.

5 comments:

Jue-Isteri_Ibu said...

WAH, pandainya aisya.. pasni ni ada la kak airenn teman utk study.. begitu serius aisya wat homewrok...

nuyin2u said...

haahla, pandainya dia, ada mentor yg di ikutnya, bagus..hehe

MaMaNuRiN said...

wahhh aisya mama ni, rajin nya dia..bagus la aisya ni.

ummuharithasif said...

wah,mcam bdak bsar dh aisya ni...semangat tu nk mewarna..aunty doakan aiya sentiasa bertambah bijak..ameen

Yana@Noni said...

bila tgk aksi2 Aisya tu...auntie pun tumpang seronok ngan Mama aisya...tahniah2..satu perkembangan yg baik...moga jd anak yg bijak ye Aisya:-)